sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kevätkierros paketoitiin 4-1 voittoon TuPystä

Oikeastaan eilinen FC Nokian ottelun tulos hieman latisti otteluun valmistautumista, sillä tulosten valossa (lue keskinäisen ottelun takia) FC Nokia nousee syksyksi B-tyttöjen ykköseen. Eli niin lähellä, mutta kuitenkin niin perhanan kaukana (yhteenveto keväästä tulossa lähiaikoina ja siinä mukana myös mielenkiintoisia tilastoja). No kaikesta huolimatta joukkue saatiin riittävään iskuun.

Ensimmäisellä jaksolla saatiin sitten jo kolmannella minuutilla jos ei nyt ihan miljoonan taalan, niin ainakin tuhannen taalan paikka mennä johtoon, mutta ”eipä käynyt kortti kirkonmiehelle”. Kahdeksannella minuutilla saatiin sitten kuparinen rikki kun Ella ja Laku junailivat parilla hienolla kolmiolla Ellan maalintekoon. Ja minuuttia myöhemmin sai Lelle kunnian viedä kotijoukkueen jo 2-0 johtoon Vilma M:n syötöstä. Tuon jälkeen meillä taisi olla semmoiset puolenkymmentä maalipaikkaa parhaimpana varmasti Ellan läpiajo, mutta ei oikein tainnut maistua tässä helteessä ja tauolle poistuttiin 2-0 johdossa.

Toiselle jaksolle saatiin alkuun vähän shokkihoitoa, kun TuPy tulikin ensimmäistä jaksoa terävämmin peliin ja me vastaavasti oltiin vähän seisovilla jaloilla ja hetkittäin hienoisessa paineessa. Onneksi 46 minuutilla Lelle vapautti Kaisan kuudentoista alueella ja aika hyvällä prosentilla Kermu on tuolta alueelta maaleja tehnyt. Tuon jälkeen TuPylle ei oikeastaan paikkoja siunaantunut ennen viimeistä minuuttia. Ja siinä välissä Anni haastoi hyvin rangaistusalueella ja palloa pistettiin pilkulle, ja Ellalle tarjoiltiin sitten mahdollisuus mennä maalipörssissä kolmossijalle… ja kyllähän Ella tuon sitten lunastikin. Hetki myöhemmin niin Ellaa rikottiin rangaistusalueella ja pilkulle määrätietoisin askelin tepasteli sitten vuorostaan Onni, mutta tällä kertaa TuPyn maalivahti veti pidemmän korren. Viimeisellä minuutilla TuPy sitten iski nopean vastahyökkäyksen jälkeen kavennuksen 4-1.

Oikeastaan ottelu kulki sitä normaalia rataa jota joukkueen kauden aikaisemmatkin ottelut ovat noudattaneet. Hallitaan, luodaan maalipaikkoja ja tuhlaillaan jonkun verran ja tehdään jonkun verran. Aika turhautunut ja pettynytkin olo siinä mielessä että nousu jäi saavuttamatta. Ja pelaajien puolesta olen todella murheissani, sillä he olisivat kyllä keväältä ansainneet selvästi enemmän, mutta koska kyse on tulosurheilusta niin…