sunnuntai 14. elokuuta 2016

Työvoitto Turusta

Perjantaina matkattiin sitten TPS/2 vieraaksi Turun Kupittaalle. Hienot puitteet Suomen entiseen pääkaupunkiin on Kupittaan alueelle saatu rakennettua. Keväällä voitimme kotona TPS/2 numeroin 2-0, mutta ei sille ottelulle liikaa kannata painoarvoa asettaa. Perjantaina vastassa oli aivan eri-ilmeellä oleva TPS.

Kyllä me alkuvihellyksessä jäätiin heti telineisiin ja TPS otti emännän roolin kentällä. Ja oikeastaan se mistä me sitten maalin iskimme 3 minuutilla, ei mikään huippupaikka ollut. Kaisan pitkä avaus painui TPS linjasta läpi ja Eerika näki TPS maalivahdin olevan kaukana maalista ja sai roikotettua kaukaa maalivahdin yli.
10 minuutin kuluttua TPS iski ottelun tasoihin. Eikä meidän peli lähtenyt millään raiteilleen, se että vaihdettiin Oonan ja Emmin pelipaikkoja, vähän rauhoitti pelaamista, mutta kyllä TPS painoi etenkin meidän vasemmalta laidalta koko ajan kovaa painetta.
24 minuutilla Emmin veto upposi maalivahdin käsien kautta yläkulmaan. Ei tuo kyllä mikään vapauttava osuma ollut, mutta nyt saatiin pidettyä johto myös jakson loppuun asti.

Toiselle jaksolle tehtiin kolme vaihtoa, osa suunnitellusti ja osa vähän pakosta. Se oli aika selvää että TPS:lle ei tuo tilanne riittänyt, vaan odotettavissa oli kovaa painetta meidän alueelle. Toisaalta se avasi meille myös muutaman paikan lisäosumiin. Ei nähty niitä kummaltakaan joukkueelta ja 1-2 lukemin pisteet plakkarissa kotimatkalle.

TPS ottelu oli varmasti vaikein matsi tällä kaudella, emmekä me tuollaisessa mankelissa ole olleet kahteen kauteen. Missään vaiheessa ei oikein kunnolla saatu pallollista pelaamista kuosiin, Lellen kentälle tulo sitä vähän rauhoitti, mutta kyllä se oli kaukana siitä mihin ollaan pystytty. Toisaalta TPS teki siitä vaikeaa. Se mihin pitää tietysti olla tyytyväinen niin oli tuo joukkueen työmoraali ja pisteistä taistelu. Perjantaina se ei jäänyt Pelkästään Kiian, Kaisan, Jannan ja Lakun harteille, vaan jokainen pelaaja teki sen eteen töitä.

Pari asiaa vähän jäi mietityttämään, ei ehkä niinkään pelaamisesta. Mutta mistähän se reilu 4 minuttia lisäaikaa mahtoi tulla siihen toisen jakson loppuun. Ja en oikein tiedä onko tuomarin tehtävä kentällä ainoastaan se että pääsee kuittaan meidän pelaajille jotain Laura Kalmari lopputurnauksen aikaisia kaunoja kahden vuoden takaa. Tosin en mä nyt mene sitäkään väittämään että meidän pelaajat mitään pyhäkoululaisia olisivat.