torstai 4. elokuuta 2016

Pohjanmaa (vol.1)

Syyskierroksella joukkueelle on siunaantunut 2 pohjanmaan reissua ja ensimmäinen niistä tehtiin sunnuntaina. Aika haastavista olosuhteista jouduimme reissuun lähtemään, kun molemmat maalivahdit olivat reissussa. Ja siihen vielä päälle muutama muu maailmanmatkaaja ja kuume tapaus. 13 pelaajaa saimme kuitenkin kasaan. Pieni huoli oli myös siitä miten koneet lähtevät käyntiin pitkän bussissa istumisen jälkeen.

1.jakso: Tuo viimeinen huoli saatiin ainakin unohtaa sillä joukkue oli heti alusta hereillä. 4 minuutilla Kaisa pisti omalta alueelta laidasta pitkän vaparin ja Anni ajoitti juoksunsa juuri oikein, Härmä 0-1 johtoon. Lisäosumia ei pitkään tarvinnut vartoa kun Laura ja Janna sahasivat Vaasalaisten puolustuksen ja Janna laidasta maalintekoon. Peli pysyi kyllä meidän kontrollissa, vaikka FC Sport myös paransi omaa tekemistään ja pääsi myös kaventamaan  22 minuutilla 1-2. 29 minuutilla oli sitten taas Härmän vuoro lisätä johto kahteen maaliin Annin tarjoillessa ja Lauran viimeistellessä.
Tuon maalin jälkeen tuli jonkin asteista hermostumista ja parissa tilanteessa unohdettiin oman joukkueen etu ja annettiin vähän liikaa omille tunteille valtaa. Onneksi FC Sport ei niistä rankaissut.

Toisen jakson alkuun Kaisa tälläsi n.35 metristä vaparin takayläkulmaan ja homma alkoi olla taputeltu. Eikä tuosta paljoakaan aikaa mennyt kun ottelun jämäkästi tuominnut Pauliina Mäkinen hiljensi myös hieman ”raskaanoloisen” Vaasalaiskatsomon.  Eli kyllähän peleihin katsomon huudot ja kannustus kuuluvat, mutta kai niissäkin nyt joku järki saisi olla mukana. Loppu pelin oli kyllä aika hiljaista. 53 minuutilla Inka antoi näyttävän pystysyötön aivan toppareiden väliin ja Anni viimeisteli toisen osumansa. Ja loppulukemat 1-6 oli myös hienon kuvion päätteeksi, Lakun syöttäessä ja Oonan viimeistellessä.

Vaikka sunnuntaina lukemat aika isoiksi lopulta muodostuivatkin, pelasi FC Sport myös hyvällä ilmeellä. Ja se että joukkue myös pyrki pelaamaan, tällä kertaa se ei riittänyt meitä vastaan.
Omasta joukkueesta pakko nostaa esiin se työmoraali joka pelaajilla oli reissussa mukana. Yhtään ilmaista tilaa ei kotijoukkueelle annettu, vaan jokainen pelaaja oli valmis ottamaan myös mustelmia.