lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kotiavauksesta täydet pinnat

B-tytöt järjestivät vappuaatolle melkoisen ilotulituksen kun joukkue kairasi kauden kotiavauksesta selkeän 7-1 voiton. Tänään onnistuttiin jokaisella osa-alueella yhtä työtapaturmaa lukuun ottamatta. Joukkue pystyi käytännössä tappamaan ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, vaikka FC Sport hieman siimaa siihen toisen jakson alkuun saikin. No pieniä ongelmiakin pelissä oli, mutta onneksi enemmän tuolla teknisellä puolella… Taso tulospalvelun live seuranta teki temppuja ja jossain vaiheessa ottelu oli sen mukaan ilmeisesti 17-5.

1.jakso ja räväkkä startti, Lelle tarjoilee ja Eerika kiittää taulussa 1-0 lukemat ja kellossa 2 minuuttia (Tulospalvelun mukaan 8 minuuttia ja Kiia tekijänä). 16 minuutilla Eepi oli uudestaan pahanteossa, mutta ylärimasta yli. 18 minuutilla pelattiin lyhyt kulma vähän erilailla kuin normaalisti ja Vilma paukutti  16 rajalta 2-0 (tähän tulosalvelu on löytänyt maalintekijäksi huilivuorossa olleen maalivahtimme Pilvin). Eikä kahta ilman kolmatta. 24 minuuttia kellossa kun Oonan prässin jälkeen pallo tulee Emmille ja 20 metristä alakulmaan. Vähän pakka siinä vaiheessa myös hajosi. Ja hetkittäin tuntui ettei himaan päin ollut kauhean kovaa kiirettä. Ensimmäisellä jaksolla oli useampiakin hyviä paikkoja vielä kaunistella lukemia, mutta FC Sportin maalivahti piti lukemat jakson loppuun asti siedettävinä. Ja kyllä Sport 3-0 lukemista huolimatta jaksoi puolustaakin hyvin.

2.jakso. Jos oli ensimmäisen alku loistava, oli toisen vastaavasti aika paljon synkempi. Ehkä hieman harkitsematon avaus tai purku siihen oman 16 rajalle ja suoraan vastustajan jalkaan… kuitti ja kumarrus. Tilanne 3-1. No näitä nyt tulee aina silloin tällöin jokaiselle.
Tuo tilanne antoi FC Sportille selkeän toivon kipinän ja heidän pelaamiseensa löytyi aivan uusi vaihde. Nyt prässi tuli sitten ylhäältä. kunnes Vilma iski lopullisen niitin Oonan syötöstä ottelun 48 minuutilla. Samalla otimme hyvän päivätyön tehneen Vilman vaihtoon. 54 minuutilla Kiia löi vastustajan laitapakkiin kiinni ylhäällä ja kun Lelle vielä haisteli tilanteen, pääsi Saija viimeistelemään Lellen syötöstä 5-1.
67 minuutilla Inka tekee hyvän haastamisen 16 alueelle ja pelaa pallon hyvin hyökkäystä tukemaan tulleelle Jannalle joka tarjoilee päätyviivan tuntumasta maalin eteen Saijalle ja lukemat 6-1. Ottelun loppulukemat 7-1 laukoo Lelle vaparista 78 minuutilla.

Jos oli hyökkäyspäässä paljon onnistumisia ja maaleja nähtiin aika isokin määrä. Niin kyllä tunnustusta pitää antaa myös puolustuslinjalle. Tänään nähtiin varmaa työskentelyä topparin tonteilla Kaisalta Kiialta ja Heneltä ja ihan samaa voi sanoa myös laitapakeista Jannasta, Lakusta ja Ellusta. Puolustaminen oli hyvää ja syötöt napsahtelivat omille hyvällä prosentilla.
Oikeastaan tähän loppuun voisi lainata ottelun erotuomarin sanoja "oli muuten kiva viheltää kun molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan"
Nautitaan näistä pinnoista maanantaihin, jolloin palaamme taas normaaliin arkeen ja alamme valmistautua FC Nokia otteluun… viime kaudelta jäi jotain hampaan koloon…

Musiikivalintaan vielä pieni alustus... oli kaksi vaihtoehtoa. Toinen on jostain kumman syystä soinut kopissa parissa viimeisessä pelissä, mutta skippasin sen vielä tänään ja valitsin toisen joka on soinut viime aikoina aika usein... tosin valitsin sen vähän tykimpänä versiona, kun se Tapparan maalilaulu on vähän löysä veto...