lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kausi käyntiin tappiolla

Joukkueen taival B-tyttöjen ykkösessä alkoi mollivoittoisesti. Hyvästä taistelusta ja noususta huolimatta kotiin tuomisina ei muuta ollut, kuin kokemusta ja avoimia kysymyksiä. Toki hyvät kysymyksethän ovat helppoja vastauksia tärkeämpiä.

1.jaksolla saatiin alussa kontrattua Ilveksen pallollinen pelaaminen ihan mukavasti, huolimatta siitä, että muutamaan otteeseen tapahtuikin selkeämpi kommunikaatiovirhe. Ilves pääsi sitten iskemään 18 minuutilla, hieman kyseenalaisestikin. Kaisa alimpana pallon kanssa ja Ilves peluri sukittaa, kiittää ja kuittaa. Tuomareilta tuo alkutilanne jäi huomaamatta. Samalla sekosi sitten Härmän pakka ja palloa ruvettiin ”räkimään” ympäri kenttää ja Ilves pääsi heti perään iskemään 2-0 lukemat.
Itse pääsimme takaisin peliin mukaan 33 minuutilla kun Kaisa otti joukkuetta harteilleen ja paukutti vaparin 25 metristä yläputken kautta pömpeliin. Vielä kun Satu teki heti seuraavasta Ilvespaikasta todellisen ”game saverin” alkoi joukkue jälleen luottaa itseensä ja ilme kentällä parani.

2.jaksolla pallollisessa tekemisessä… etenkin syöttöjen laadussa oli selkeää parannusta, mutta jonkun verran tupattiin jäämään jalkoihin Ilveksen aggressiivisen prässipelaamisen kanssa. Ja aika vaikeata oli sitä kautta päästä hyökkäyskolmannekselle. Tasoitus kyllä saatiin aikaiseksi kun Lellen pystysyöttö vapautti Annin läpiajoon 66 minuutilla. Tasoitusmaalilla oli sitten lopulta vähän negatiivinen vaikutus, kun roiskiminen alkoi lähes heti sen jälkeen. Ja todellinen synkkä minuutti tuli sitten 10 minuuttia ennen loppua. Ensin Ilves kulmasta 3-2 ja seuraavasta tilanteesta linjasta läpi 4-2.

Harmittaa tosi paljon joukkueen puolesta, hyvä nousu valui kuitenkin hukkaan. Paljon meidän pitää ottaa opiksi tästä tappiosta. Missään nimessä sitä ei kuitenkaan voi pelkästään pelaajien niskaan kaataa, vaan kyllä valmennuksenkin pitää omat vastuunsa kantaa…
Se mitä on ainakin parannettava ennen seuraavaa peliä, liittyy joukkueen puolustuspelaamiseen…

Limp Bizkit :Behind Blue Eyes