torstai 28. huhtikuuta 2016

Joukkue nappasi kauden avausvoiton Turusta

Sunnuntainen vierasmatsi Turussa toi Härmän B-tytöille kauden ensimmäisen voiton ja samalla seuran historian ensimmäiset pinnat B-tyttöjen ykkösessä. Kauden avausottelun jäljiltä oli tarkoitus saada puolustuspeliä parempaan kuosiin. Varmaan siinäkin onnistuttiin ja kyllä Pilvin huippupäivä myös kuittasi pari nukahdusta.

1.jakson alku ei lähtenyt ihan toivotulla tavalla liikkeelle. Vaan aika paljon vedeltiin sellaisia ”postikortti syöttöjä” jossa toivottiin että oikea osoite löytyisi. Yleensä ne kyllä löysivät vastustajan. Ja siihen kaupan päälle muutama yli rohkea hyökkäys ja vastustaja oli heti kokeilemassa meidän puolustusta ja Pilvin maalilla oli pari aika hurjaa tilannetta. Ottelun 16 minuutilla oli sellainen tilanne, missä tuomari ei olisi tehnyt mitään virhettä vaikka TuPy/KaaPo olisi saanutkin rankkarin. Tosin taisi siihen vaikuttaa myös se tilanne hetkeä aiemmin kun Annia rikottiin vastustajan rangaistusalueella.
28 minuutilla Anni karkasi vastustajan puolustuslinjasta läpi Kiian avauksesta ja siirsi Härmän 0-1 johtoon. Tämän jälkeen aloimme saamaan painetta entistä paremmin vastustajan maalille ja jakson viiimeisellä minuutilla Laku pelasi Lellen laidasta läpi ja Lellen syöttö löysi hyvin taustalta nousevan Annin joka viimeisteli taukolukemiksi 0-2.

2.jaksolla meidän peli hieman tukahtui ja TuPy/KaaPo alkoi saada hieman paremmin otetta pelistä. Ja muutenkin he alkoivat ottaa ylhäältä tiukemmin kiinni hakien kavennusta pienellä riskilläkin, mutta samalla avasivat myös meille hyviä paikkoja lisätä johtoa. Paras paikka tuli Vilmalle joka painoi laidasta haastamaan maalivahtia, mutta ei vielä tällä kertaa natsannut. 63 minuutilla Vilma sitten ratkaisi ottelun lopullisesti Kaisan pitkästä avauksesta. Tämän jälkeen Vilmalla oli vielä kertaalleen paikka kaunistella lukemia mutta tolppa oli sillä kertaa maalivahdin paras ystävä.

Hienot pisteet joukkue nappasi ja oli kyllä tosi tärkeä juttu että kestettiin se kotijoukkueen alun rynnistys. Ottelu olisi helposti saanut aivan toisen luonteen jos he olisivat pystyneet niistä alun paikoista palloa maaliin toimittamaan. Hyviä asioita oli pelissä paljon ja varmaan tuo nolla yhtenä ja se että avauspelissä oli nyt enemmän vaihtoehtoja kuin kauden avausmatsissa. Ja kyllähän nuo maalit aina lämmittävät mieltä.
Silti ei kannata ruveta henkseleitä paukuttelemaan, sillä sarja on vasta alussa.