torstai 27. elokuuta 2015

Y-Ilves teetti täyden päivätyön

Sarja jatkui puolentoista viikon tauon jälkeen vierasreissulla Ylöjärven Ilvestä vastaan. Kevään pelistä heitä vastaan parhaiten mieleen oli jäänyt heidän maalivahtinsa Fanniina Passilan hyvät torjunnat ja Jannan loukkaantuminen. Keskiviikosta kyllä sitten jäikin reilusti enemmän muistikuvia, kun vastassa oli kovaa taisteleva ja hyvin haastava Y-Ilves. Tunnetta oli kentällä ja vaihtopenkeillä.

Ensimmäinen jakso alkoi kyllä meiltä ihan hyvin, tosin meinattiin siihen alkuun kyllä antaa kaverille yksi joululahja jo etukäteen, mutta onneksi tilanne saatiin vielä kontrattua. 13. minuutilla saatiin kulma ja siitä Laku ja Ella sai sohittua pallon maalin edestä verkkoihin… Laku merkittiin maalintekijäksi. Maalin jälkeen saatiin muutamia ihan hyviä tilanteita, mutta vasta 27. minuutilla Lelle sai siirrettyä kolmannella yrittämällään pallon toistamiseen Y-Ilveksen maaliin. Näyttävän läpisyötön tuohon maaliin tarjoili Emmi. Maalin jälkeen kentällä nähtiin aika paljon kovaa kamppailupelaamista, pieniä pelin henkeen kuuluvia koiruuksia ja paidasta repimisiä, vähän molemmat joukkueet koettelivat tuomarinkin kasetin kestävyyttä. Ensimmäinen jakso 0-2 meille.

Toiselle jaksolle ei nyt isoja muutoksia tehty, silti Y-Ilves oli ensimmäisen 5-7 minuuttia se hallitsevampi joukkue, kun meidän pelaamisesta kyllä häipyi ihan täysin kenttätasapaino. Keskikentät tuppasivat vähän karkaamaan liiaksi hyökkäyksien tueksi ja puolustus pelaaminen kiinnosti kuin kilo … Eli yksinkertaisesti sanottuna Y-Ilves tuli muutamaan otteeseen 5-4 tai 6-4 vastahyökkäyksin kun meidän keskikenttä pelaajat kävelivät kotiin päin pallon menetyksen jälkeen. Ei ole hyvä juttu se.
Onneksi vähän ryhtiä alkoi löytyä myös ottelun loppua kohden ja 57. minuutilla Anni teki vapauttavan 0-3 maalin Saijan syötöstä. Viimeisillä minuuteilla ei mitään isompia sitten nähty ellei siihen laske sitä kun liukas pallo teki Sadulle tepposet tai Vimpulan sähäkkää maanuoliaista aivan tolpan juuresta ohi.

Ihan hieno ja tapahtumarikas keskiviikkoillan matsi. Ja paljon enemmän tästä ottelusta jäi muistijälkiä kun siitä keväisestä kohtaamisesta. Nyt Y-Ilves haastoi myös kentän keskustassa ja useammin kuin kerran sieltä lähti ihan näyttäviä hyökkäyksiä ja meidän maalivahditkin pääsivät töihin.