sunnuntai 9. elokuuta 2015

Härmäläiset tylyjä vieraita Maskussa

Härmällä oli sunnuntaina tuplaottelut Maskussa MaPSin vieraana, kun ensin B-tytöt tekivät selvää jälkeä nappaamalla 0-7 vierasvoiton päivän emännistä. Ja pari tuntia myöhemmin A-pojat ottivat hienon 3-4 voiton isännistä. Ja näin Härmän supersunnuntai saikin hienon päätöksen (päivällä miehet voittivat FC Rauman 1-0 kotona).

Vähän oli takkuinen esitys maalinumeroista huolimatta. Ja kyllä MaPS ensimmäisellä puoliskolla oli hyvin ekan kympin mukana, mutta sitten vähän heidän liike lopahti ja peli saatiin helpohkosti aina sinne 16-25 metriin, mutta sitten ne ”ongelmat” alkoivat. Maalipaikoillekin päästiin, mutta ehkä se on sitten vedettävä ensi viikko pelkkää maalintekotreeniä… Tuskaista oli vedot ohi, yli tai syliin. Toki pitää muistaa MaPSin sitkeä oman maalin varjelu, ei sieltä jalkaakaan ihan helposti aina vapaaksi saanut, mutta aika paljon kyllä neppailtiin ja siirreltiinkin. Kaikesta tuosta tuskasta huolimatta Sonja vapautti Lellen maalintekoon 32 minuutilla ja ensimmäinen jakso meille 0-1.

Ei valmentajillakaan aina helppoa ole

2.puoliaika ja saatiin siihen ensimmäiselle vitoselle se vähän helpottava 0-2 maali Ellan viimeistellessä Lellen syötöstä. 65 minuutilla sitten tuska hellitti Tuulin sooloilun jälkeen 0-3. Samalla MaPS avasi hieman omaa pelaamistaan ja tilaa alkoi löytyä entistä enemmän hyökkäysalueelta. Pari minuuttia edellisestä kun Emmi ja Anni petasivat Tuulin vetopaikalle ja 0-4 vapautti joukkueen lopullisesti. Viimeisen kympin aikana Anni sitten katkaisi pitkän kuivan kautensa ja sieltä ”tuittuileva primadonna” osastolta alkoi löytyä jo pieniä hymyn häivähdyksiä hattutempun myötä. Kaikissa noissa kolmessa maalissa syöttäjänä Tuuli.
vähän sekava tilannehan tämä nyt on. Me ollaan tehty 15 maalia kahdessa ottelussa. Ja silti tuntuu että suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä saada palloa laadukkaistakin paikoista sisään. Pelaajat ovat vähän tuskissaan ja valmentajat ihan hiilenä. Silti jokaisessa ottelussa nähdään ihan uskomaton määrä hienoja suorituksia ja pelitilanne tekoja.

Varmaan osaltaan tuo maalinteon ”kipsi” johtuu valmennuksen luomasta paineesta maalipaikoilla (en olisi ikinä uskonut joutuvani kirjoittamaan tällaista lausetta 7-0 voitetun ottelun jälkeen). Ja silloin pelaajille ehkä tulee jonkin asteinen epäonnistumisen pelko. Ja hyvät ratkaisut jäävät tekemättä. Kaikille kuitenkin tiedoksi että ei tarvitse pelätä, vaan nyt on tärkeintä löytää taas se rentous siihen tekemiseen  à rentous on eri asia kuin flegmaattisuus.

Otteluiden musiikkivalinnat mennään sitten syyskierroksella sen mukaan missä järjestyksessä mikäkin yhtye on ilmestynyt omaan levyhyllyyni ja tavallaan suosikkiyhtyeitteni joukkoon. Ensimmäisen matsin Stray Cats tuli joskus tokalla luokalla. Seuraava napsahti kolmannella…
Iron Maiden : Fear of the Dark