lauantai 14. helmikuuta 2015

Härmä – FC69 2 – 1

Vähän oli takkuista ja nihkeää lauantaina, ainakin Härmän tyttöjen osalta. En sitten oikein tiedä mistä moinen johtui. Tosin kyllä jalkapalloon ja urheiluun osaltaan kuuluu myös se, että aina ei nyt kulje parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta sitten pitää antaa täysi tunnustus myös Kyykän joukkueelle, joka etenkin toisella jaksolla teki meidän elämästä vaikeaa. ja oltiin kyllä aika pahasti köysissä se toisen jakson eka 30 minuuttia ja pari kertaa likellä kanveesissa käyntiä.

Ensimmäisellä jaksolla alun ensimmäistä vitosta lukuun ottamatta meillä oli peli ehkä jollain tapaa hallinnassa. Se mikä kuitenkin pisti silmään, oli hurja harhasyöttöjen määrä ja vähän sellainen pehmeä kamppailupelaaminen… tilanteisiin mentiin vähän jarruttelemalla ja Kyykän pelaajat veivät varmaankin enemmän kaksinkamppailuita nimiinsä. No kuitenkin saimme luotua ihan riittävän määrän maalipaikkoja ja vastaavasti omassa päässä ei nyt niin hirveätä tunkua ollut, kiitos puolustuslinjassa hyvää päivätyötä tehneille Jannalle, Kaisalle, Lakulle, Oonalle ja Vilmalle, sekä viimeisenä lukkona Sadulle. Hyökkäyspäässä käytiin pariin kertaan tiputtelemassa lumet maalin yläriman päältä ja taisi siihen lisäksi tulla pari läpiajoa ja sellaista läheltä piti tilannetta jossa ammuttiin vähän karkeammalla jyvällä ohi sektorista. Ja tauolle siis poistuttiin 0 – 0 tilanteessa.

Toiselle jaskolle tuttuun tapaan vaihdettiin maalivahtia ja nyt oli sitten Pilvin vuoro olla veräjällä. Tauon aikana ottelun luonne sitten muuttui ihan täysin. FC69 tuli alusta lähtien ahnaasti ja haki hyvillä syötöillä laitapakin ja topparin välistä sitä aukkoa josta meidän linjan saisi murrettua. Pariin kertaan siitä meinattiin tulla kuin Goodmanin ovista. Jos joutui Satu ensimmäisellä jaksolla vähän hyppimään ja läpsyttelemään käsiään pitääkseen itsensä lämpimänä, niin Pilvi joutui puuttumaan peliin paljon useammin. 50 minuutin kohdalla meillä oli ensin oma hyvä hyökkäys ja vastahyökkäyksestä Kyykkä sitten iski 0 – 1. Siitä maalista toipuminen vei melkein 20 minuuttia, mutta sitten alkoi tulla heräämisiä ja ruuhkaa alettiin saamaan myös Lahtelaisten maalille. 74 minuutilla saatiin kulma jonka Lelle pelasi Kaisalle ja peli 1 – 1. Sitten aateltiin hakea vielä voittomaalia ja nostettiin Oona topparin paikalta piikkiin ja nyt mentiin sitten kolmen alakerralla kun Janna, Kaisa ja Oona K. jäivät keskenään alas. Meinasi heti tulla omille nilkoille, kun Kyykkä pääsi laittamaan pienen myllyn meidän alueelle.  Palkinto saatiin kuitenkin heti kun 80 minuuttia tuli täyteen. Nyt Lelle pisti kulman taka-alueelle ja Sonjahan se sieltä sitten tuli ja teki 2 - 1.

Jokaisesta pelistä löytyy hyviä juttuja ja tänään sellaisia oli ainakin jälleen kerran meidän MV:t, Puolustus linjan pelaaminen, lopun hieno nousu takaa ohi, hieno näyte pelaajilta siihen että itseen uskotaan. Laitapakkien hyökkäysten tukeminen ja jos joitakin pelaajia oikein nimeltä haluaa mainita, niin ensimmäisenä itselleni tulee Jannan hyvä peruspelaaminen ja Sonjan työmäärä molempiin suuntiin. Varmasti muitakin löytyy, mutta ne nyt ensimmäisenä.