sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Alkutaipaleella



Joukkueen synty:
Loppu kesästä 2014 alkoi hahmottua ajatus siitä, että Härmä ottaisi myös B-tyttöjen vetovastuun Hämeenlinnan talousalueella. Hankkeen ”primus moottorina” toimi General Manager Petri Kesti. Oma roolini siinä vaiheessa oli että lupasin pelaajat JanPan B-tytöistä. Loppu organisointi sitten hoituikin Petrin ja naisväen kesken (kiitos Petri, Krisse ja Sirkku). Oikeastaan kaikki taustatyö oli jo siinä vaiheessa tehty, kun allekirjoittanutta kysyttiin Tomin kanssa valmentamaan joukkuetta. Eli löytyi alustavien kyselyiden perusteella parikymmentä pelaajaa joilla oli selkeä tavoite. En miettinyt päivääkään projektiin mukaan lähtemistä. Ja sen jälkeen kun seura julkaisi tiedotteen siitä että B-tyttöjen joukkue perustetaan, niin mukaan tuli vielä kymmenkunta uutta tyttöä.

Aloituspalaveri ja homma käyntiin:
En itse tunnustaudu miksikään ”palaveri jyräksi” ja aika usein tilaisuudet ovatkin itselleni melko ahdistavia kokemuksia, tähän kuitenkin halusin mukaan, mutta en miksikään puhemieheksi. Ja Tomille sitten siunaantuikin tuo puhujan rooli. Varmaan kaikki menikin ihan hyvin, kun ei ainakaan heti lynkattu. Eli tärkeimmät asiat jotka palaverissa kävimme läpi olivat -> TAVOITE ja AJATUSMALLI MITEN SIIHEN PÄÄSEMME (näin valmentajan silmin katsottuna, eli talous, joukkueenjohto ja huolto ovat joukkueelle aivan yhtä tärkeitä toiminnan kannalta).
Ensimmäiset treenit aina uudessa ympäristössä jännittävät varmasti aina (ainakin itseäni), niin tälläkin kertaa. Ja kyllä se oman hienon mausteensa taas tähän hommaan antoi, kun treeneissä oli 26 pelaajaa… ja se mikä tietysti ryssittiin heti alkuun, niin esittelyt unohtuivat… kaikki pelaajat kyllä tiesivät sen jälkeen ne kaksi ”puhuvaa apinaa” jotka treenejä vetivät, mutta pelaajien nimiä sitten arvottiin oikein urakalla. Onneksi Feedbackia tuli aika nopeasti ja seuraavissa treeneissä tuokin asia korjaantui. 

Ensimmäiset treenimatsit:
Joukkueen ensimmäinen ns. treenimatsi pelattiin JanPan C-poikia vastaan ja silloin kärsimme 0-3 tappion, mutta tulos ei kyllä kertonut ihan kaikkea itse tapahtumasta. Jos ottelussa meidän ongelmat olivat viimeisellä kolmanneksella hyökkäyspäässä, niin vastaavasti C-pojat käyttivät sillä alueella omaa täsmäasettaan ja Hakim Tambwe pääsi kolmesti venyttämään B-tyttöjen maaliverkkoja. Itse ottelu oli muuten tasainen, eivätkä Härmän tytöt myyneet nahkaansa halvalla. Pelaajilta hyvä ja pirteä suoritus.
13.12.2014 Lahdessa kohdattiin ”hieman lumisissa” olosuhteissa FC69. Kotiin tuomisina tärkeitä onnistumisia ja 0-2 vierasvoitto. Tässä ottelussa Härmä oli kyllä selkeästi kuskin pukilla ja pienellä tarkkuudella viimeistelyssä olisi taululle voitu iskeä vieläkin kovemmat lukemat. Niitä asioista joista ottelupalaverissa puhuttiin, niin myös toteutui kentällä.

Joulukuun lopusta tähän päivään:
Se ajatusmaailma jalkapallosta joka Tomilla ja mulla on, alkaa hiljalleen iskostua myös pelaajiin (muistakaa että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa pelata jalkapalloa) ja sen eteen tehdään töitä. Isoja mokia ei varmaan muuten ole sattunutkaan, jollei nyt ota lukuun joitakin harjoitusohjelmassa olleita mokia… niistä joutui kyllä nöyrästi kärsimään sanktionsa. Eli ei nyt ihan lapaan kaikki ole mennyt… Varmaan tarvii kehitellä joku sakkokassa joukkueelle. Tyyliin: Unohdetut säärärit 2€, unohdetut nappikset 5€, treenien unohtaminen (pelaaja) 5€, treenien unohtaminen (valmentaja) 50€ jne...

Lauantain HPS matsista rustataan pieni raportti, ei mitään isoja hehkutuksia, mutta jotain.

Musiikkivalinta jatkaa vieläkin "tyttöenergia" linjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi