lauantai 14. toukokuuta 2016

Kotivoitto ennen evakkoretkeä

Joukkue nappasi 2-0 kotivoiton Turun Pallo Seurasta lauantaina. Samalla joukkue pelasi kevätkierroksen viimeisen kotiottelunsa Pullerin kentillä. Ja kevään loput kotimatsit pelataan sitten evakossa Iittalan urheilukentällä.

1.jakson alussa TPS tuli todella aggressiivisesti iholle ja meillä oli ajoittain isoja vaikeuksia oman pelin kuosiin saamisessa. Kyllä me osasimme siihen varautua, mutta emme ihan olleet valmiita tuohon rynnistykseen. Ja oliko siinä sitten kolme sellaista tilannetta jossa meidän huonoa syöttöä seurasi TPS:n nopea vastaisku. Toisaalta Pilvi joutui heti alusta töihin ja sai tätä kautta hyvän vireen omaan pelaamiseensa. Oikeastaan se mikä meidät sai takaisin peliin mukaan, olivat ne Annin pari loistavaa riistoa TPS toppareilta. 20 minuutilla Oona avasi kauden maalitilinsä hyvällä vedolla yläriman alle. Ja 33 minuutilla Laura katkaisi pitkä kuivan kautensa viimeistellen Emmin syötöstä 2-0.

2.jaksolla jakson alku oli kyllä meidän heiniä. Anni oli jatkuvana uhkana TPS puolustukselle. Ja koko joukkueen puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla, eikä Pilvi joutunut läheskään yhtä pahoihin tilanteisiin, kuin ensimmäisellä. Jos meidän perisyntinä on ollut sitä, että linkit mieluusti jäävät hengaileen ylös, kun vastustaja lyö painetta meidän alueelle, niin tänään se onneksi loisti poissaolollaan ja näimme jopa kunnon takaprässejä.
Kaikki oli ihan hallinnassa, kunnes TPS maalivahti nappasi punaisen kortin 61 minuutilla. Siitä alkoivat ongelmat, ylivoimalla meidän pakka hajosi aika pahasti. Tuli sellainen passivoituminen ja avoimet ovet. Onneksi kuitenkin puolustuslinja oli Pilvin kanssa hereillä ja TPS paikat kuihtuivat viimeistään Pilviin.

Joukkueelta taas hyvä kamppailu.  Jos alun horroksen ottaa pois… ja tuon lopun kaaoksen, niin uskoisin että oli myös ansaittu voitto. Kyllä meillä kuitenkin oli selvemmät paikat ratkoa ottelu ja paremmin ne myös hyödynsimme. Onneksi olemme pystyneet pitämään joukkueessa hyvää rotaatiota ja kilpailua peliajasta yllä. Ei ole tullut sellaista tyytyväisyyden tai suojatyöpaikan tunnetta, kun vaihdosta on tulossa kulmahampaat terävinä seuraava pelaaja käyttämään oman tilaisuutensa.