perjantai 4. maaliskuuta 2016

Hiihtolomalle 0-0 tasurilla

Meillä on ollut talven aikana hyvää onnea treenimatsi vastustajien kanssa. Yksikään ottelu ei ole mennyt kädet taskussa vihellellen vaan töitä on jouduttu tekemään joka matsissa. Välillä on tullut nekkuun ja välillä on selvitty kuivin jaloin ja oltu enemmän hallitsevampana osapuolena otteluissa.
HPS matsi tulosten valossa oli tasainen, ja aika pitkälti myös kenttä tapahtumat tekivät tulokselle oikeutta. Molemmilla oli hetkensä… tai jotain sinne päin.

Ensimmäinen jakso oli ainakin maalipaikkojen suhteen meidän… 5-2. Ja tässä sitten tullaan yhteen niistä asioista mikä huolestuttaa. Ottelusta toiseen luomme riittävän määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseen, mutta pallo löytää liian usein reittinsä joko maalin ohi, yli tahi maalivahdin syliin. Eli joko me treenaamme maalintekoa liian vähän tahi pelaajat vetävät kyseiset treenit sinne päin meiningillä… sormi osoittaa varmaan valmennusta. Ja sitten noista kaverin maalipaikoista… taas kerran molemmat olivat meidän tarjoilemia, jos ei nyt ihan hopea vadilla, mutta ei nyt paljon siitä ainakaan puuttunut.

toisen jakson alku oli sellaista synkkää korpi vaellusta ensimmäisen kympin verran. Onneksi tuon jälkeen alkoi ryhti löytyä tekemiseen ja taso kentällä nousi aika reilusti. Loppu jakson aikana saatiin taas hallinta itselle ja ainakin omien laskujen mukaan potentiaalisia maalipaikkoja oli vähintään kolme. Eli vaihdot eivät ainakaan joukkueen suoritustasoa muuttaneet. Kumpikaan joukkue ei maalinteossa onnistunut ja ihan oikeudenmukainen tulos tuo 0-0 loppujen lopuksi oli.

Aika paljon jäi avoimia kysymyksiä ottelusta ja jos onnistujia alkaa etsiä, niin löytyvät ne meidän puolelta Sadusta, Jannasta, Kaisasta, Vanesta ja Oonasta. Jokaiselta melko virheetöntä ja nöyrää suorittamista joukkueen eteen. Paljon on töitä edessä sekä hyökkäyspelin suhteen että puolustuspelaamisen kuosiin saamisessa.

Nyt sarjan alkuun on aikaa noin 5 viikkoa ja mukavasti kolmen pelin vieraskiertueella lähdetään liikkeelle ennen kun tehdään koti debyytti pullerilla. Kevät kierroksen minimi tavoitteena on sarjapaikan pitäminen ja syksyllä lähdetään parantamaan selkeästi tulosta. Potentiaalia joukkueessa varmasti riittää.